HoutBouw

Projectomschrijving

Een woning van hout bouwen is in Nederland ongebruikelijk. Daar gaat verandering in komen! In 2019 bouwde KernBouw met succes de eerste woningen van hout, waarbij we testten voor grootschalige nieuwbouw. Daarnaast zijn verschillende houtbouwconcepten voor rijtjeswoning en appartement het resultaat van onze focus op houtbouw. We kunnen er niet meer omheen, bouwen met hout heeft de toekomst!

De bouwsnelheid van HoutBouw is een groot voordeel. De vrije ontwerp indelingen zijn eindeloos, maar er zijn nog veel meer positieve punten te melden! Eén van de belangrijkste eigenschappen is het feit dat de woning damp-open is en niet dampdicht zoals de huidige gebouwde nieuwbouw. De luchtkwaliteit is daardoor veel beter.

Houten woningen hebben een uitstekende akoestiek, een lange levensduur door de antibacteriële eigenschappen van het hout, een unieke eigenschap voor CO2 opslag en een goede warmte accumulatie (koel in de zomer en warm in de winter).

Bouwen met hout is duurzaam, 99% van de boom wordt gebruikt er is dus nagenoeg geen verspilling van grondstoffen. Geen zorgen over ontbossing, de bomen zijn afkomstig van duurzaam beheerde en PEFC-gecertificeerde bossen.

Wonen in hout. Duurzaam, gezond, natuurlijk én mooi wonen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze ervaring met Duurzaamheid?
Neem dan contact op met Maarten Smit:
088 32 32 600
msmit@kernbouw.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze ervaring met Duurzaamheid?
Neem dan contact op met Maarten Smit:
088 32 32 600
msmit@kernbouw.nl