a cute kitten

Trotse
KernBouwers.

Lees hun ervaringen

Bij KernBouw zijn we eerlijk, open en direct naar elkaar. We geven iedereen graag de bouwstenen om het beste uit zichzelf te kunnen halen, waarbij vertrouwen en ontwikkeling belangrijke onderdelen zijn van onze cultuur. Lees de verhalen van echte KernBouwers en ontdek vanuit hun unieke ervaringen wat werken bij KernBouw betekent; ieder vanuit zijn eigen rol, kennis en expertise.

Samen hebben we voor
alles een oplossing.

Mijn reis bij KernBouw begon als bouwopruimer, waarna ik timmerman niveau 1 werd. Na het volgen van een opleiding ben ik verder gegroeid tot uitvoerder. Ik ben gestart met kleine projecten en heb me daarna beziggehouden met steeds grotere uitdagingen. Ondertussen werk ik al meer dan 24 jaar bij KernBouw. Ik voel me hier helemaal op mijn plek. Het hele bedrijf kent mij, en ik ken het bedrijf door en door.

Op de bouwplaats werken we uiterst nauwkeurig en duurzaam, en we denken altijd met de klant mee. We zijn trots op de vele projecten die we realiseren en op de resultaten die we neerzetten. Binnen KernBouw wordt er echt naar je geluisterd. Als ik iets opmerk op de bouwplaats en dit doorgeef, wordt er direct actie ondernomen. Teamwerk staat centraal. Samen vinden we voor alles een oplossing.

samen-hebben-we-voor-alles-een-oplossing

“Binnen KernBouw wordt er echt naar je geluisterd.”

Sinan -Uitvoerder

In mijn functie heb ik veel contact met mijn bouwcollega’s, werkvoorbereiders en projectleiders. Mijn overige collega’s zie ik tijdens de kwartaalbijeenkomsten en andere gezamenlijke activiteiten. KernBouw is ook zeer actief op social media en op Whatsapp, dus daar haal ik ook veel informatie vandaan.

Bij KernBouw is alles tot in de puntjes geregeld, denk aan een eigen bus, telefoon en een IPad. We zijn altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, gaan mee met de tijd en werken veel digitaal. Planningen worden opgesteld en direct in de iPad gezet. Dit bespaart tijd omdat we niet steeds naar kantoor hoeven te pendelen.

Eén van mijn meest gedenkwaardige projecten in die 24 jaar bij KernBouw, was de bouw van twee prachtige houten huizen, met hout uit Finland. Binnen slechts drie maanden stond er een compleet huis: razendsnel en duurzaam. Onze kracht ligt in het meedenken met de klant en het vinden van oplossingen voor iedere uitdaging.

Passie en plezier, zowel
tijdens het werk als
daarbuiten.

Mijn baan bij KernBouw als Junior Calculator ben ik gestart met een bijzonder tweede sollicitatiegesprek. Geen standaard CV-doorloop. We gingen direct naar de bouwplaats. “Pak je werkschoenen maar, dan laten we je zien wat we hier doen,” zeiden ze. Hier kon ik volop vragen stellen en kreeg ik meteen een levendige indruk van het werken bij KernBouw.

Ik voel me helemaal thuis tussen mijn collega’s. We hebben een mooie mix van jonge en ervaren collega’s, waar ik van kan leren. Dat waardeer ik enorm. Ook krijg je bij KernBouw voldoende ruimte om te groeien en te leren. Ik volg bijvoorbeeld een opleiding tot allround calculator om mijn vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

passie-en-plezier-zoweltijdens-het-werk-als-daarbuiten

“Je kunt je eigen stempel drukken op mooie projecten.”

Shanne -Junior Calculator

De diversiteit aan uitdagende projecten, waar je helemaal op je eigen manier een waardevolle bijdrage aan kan leveren, spreekt mij echt aan bij KernBouw. Je hebt daarbij de vrijheid om jezelf te zijn. Eigen inbreng wordt enorm gewaardeerd. Je bekijkt het ook niet van alleen de ‘kantoor’ kant, maar wordt er écht op uit gestuurd. Zo leer je hoe het in de praktijk werkt, door gewoon mee te gaan en het aan den lijve te ondervinden.

Een ‘echte KernBouwer’ is voor mij iemand met een no-nonsense mentaliteit, iemand die streeft naar kwaliteit en vakmanschap. Iedereen wil gewoon goede en mooie dingen maken. En je kunt echt je eigen stempel drukken op de projecten. Bij KernBouw combineren we passie met plezier, zowel tijdens het werk als daarbuiten. Dit maakt het werken bij KernBouw extra leuk. Zo hebben we regelmatig (sportieve) uitjes, spreken we elkaar in onze actieve Whatsapp-groep en krijg je altijd een kaartje als je verhuisd bent of met je verjaardag.

Mijn meest memorabele moment? Tijdens mijn eerste KernBouw-uitje, het poldersporten, maakte ik een onvergetelijke indruk door met een grote plons in het water te belanden.

We kijken altijd naar de
lange termijn, want
kwaliteit duurt het langst.

Wat ik zo prettig vind aan het werken bij KernBouw, is dat de organisatie een ‘platte’ structuur heeft. Je kunt bij iedereen binnenlopen en je vragen stellen. Er heerst een gevoel van saamhorigheid, we hebben elkaar allemaal nodig. Inmiddels werk ik al meer dan 17 jaar als werkvoorbereider bij KernBouw.

Hoewel ik voornamelijk op kantoor werk, hebben we regelmatig werkoverleggen en bouwvergaderingen op locatie. We werken veel in projectteams, waardoor ik nauw samenwerk met projectleiders, werkvoorbereiders en uitvoerders.Mijn werkzaamheden zijn ontzettend gevarieerd. Elk project brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en dat vraagt om een unieke aanpak. Naast de diversiteit tussen projecten, werken we ook voor verschillende opdrachtgevers, zoals onderwijsinstellingen en woningbouwprojecten. Die vereisen elk een specifieke benadering, wat mijn werk juist zo boeiend maakt!

we-kijken-altijd-naar-delange-termijn-wantkwaliteit-duurt-het-langst

“Je kunt bij iedereen binnenlopen en je vragen stellen.”

Martijn -Werkvoorbereider

Voor Gemeente Haarlem ben ik betrokken geweest bij een aantal toffe projecten. Hier hebben we verschillende monumentale panden onder handen genomen. Denk aan restauratiewerk, het vervangen van kozijnen en het aanpakken van de gehele buitenschil. Zo kom je op zeer bijzondere plekken en werk je aan prachtige gebouwen.

Bij KernBouw staat niet de goedkoopste, maar de beste oplossing centraal. We kijken altijd naar de lange termijn, want kwaliteit duurt het langst. Dat we met sommige opdrachtgevers al jarenlang nauw samenwerken, bevestigt dit. Daar ben ik echt trots op. KernBouw is een lang bestaand bedrijf dat voortdurend innoveert. We zijn volop in ontwikkeling, met name op het gebied van duurzaamheid en wet- en regelgeving. Bij KernBouw grijpen we kansen om te kunnen ontwikkelen met beide handen aan. Als je interesse hebt, kun je hier ook actief bij betrokken worden en jouw inbreng leveren. Eigen initiatief wordt gestimuleerd en gewaardeerd.

Kortom, werken bij KernBouw is gewoon ontzettend dynamisch. En natuurlijk gezellig. Dat is waarom ik hier al 17 jaar met plezier werk!

We zijn altijd eerlijk en direct
naar elkaar.

Bij KernBouw voel ik me echt op mijn plek. Ik werk al zo’n vier en een half jaar als uitvoerder, waarvan de laatste paar maanden bij KernBouw. Hier kan ik doen waar mijn passie ligt: bouwen, samenwerken, ervoor zorgen dat alle materialen op tijd arriveren, contact met leveranciers etc. En dat samen met het team. We bouwen samen, leren elkaar vertrouwen, werken samen en leren geven en nemen. Ik krijg hier veel ruimte, wat voor mij erg belangrijk is.

Elk project is uniek. De methodieken zijn verschillend, je rol in het project kan variëren, evenals je collega’s en de materialen. Daarom raak ik nooit verveeld. Stap voor stap werk je samen met het team naar een eindresultaat toe en ben je trots op wat je hebt bereikt.

we-zijn-altijd-eerlijk-en-direct-naar-elkaar

“Bij KernBouw zetten we samen de schouders eronder.”

Sjoert -Uitvoerder

Bij KernBouw zijn we eerlijk en direct naar elkaar toe. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, maar het draait om wie je bent. We respecteren elkaar en zijn allemaal gelijk. Het gaat hier om kwaliteit en plezier. Veilig werken staat bij ons voorop. KernBouw heeft een uitstekende reputatie op dit gebied. Dat wordt gezien en gewaardeerd. We hebben te maken met vakmensen die weten hoe het echt werkt.

Rondom mijn sollicitatie heb ik een keer spontaan een bezoek gebracht aan het kantoor om de sfeer te proeven. Iedereen is ontzettend vriendelijk en de deur staat letterlijk voor je open. We hebben een down-to-earth mentaliteit,
staan met beide benen op de grond en gaan met plezier naar en aan het werk.

Bij KernBouw zetten we samen de schouders eronder. Dat ‘samen’ vormt echt het hart van het bedrijf. Daar waar we snel schakelen, problemen oplossen en waar we echt als team samenwerken. Het gevoel van daadwerkelijk iets bouwen maakt het zo leuk!

Duurzaam vakmanschap is
duidelijk zichtbaar in ons werk.

Als timmerman bij KernBouw voer ik diverse werkzaamheden uit, variërend van kleine klussen tot grootschalige nieuwbouwprojecten, en van loodgieterswerk tot stuc- en timmerwerk. De sfeer binnen KernBouw is heel gemoedelijk. Er wordt echt rekening gehouden met je wensen. Ze stellen je op je gemak en bieden je de ruimte om te ontdekken waar je passie ligt. Inmiddels werk ik hier alweer 15 jaar.

Ik heb aan veel diverse projecten gewerkt. Variërend van de verbouwing van een school tot de renovatie van historische panden en een transformatie van een villa in Amsterdam. Vooral dit laatste was een groot project waar ik anderhalf jaar aan heb gewerkt. We hebben zowel het sloopwerk als het grondwerk verricht, en vervolgens de opbouw gerealiseerd. Plotseling sta je dan in een compleet nieuwe badkamer die je samen met je collega’s hebt gebouwd.

duurzaam-vakmanschap-isduidelijk-zichtbaar-in-ons-werk

“Alles wordt goed voor je geregeld wanneer je aan de slag gaat”

Mark -Timmerman

Duurzaam vakmanschap is duidelijk zichtbaar in het werk dat we opleveren. We denken verder dan enkel de uitvoering. We creëren niet zomaar iets, maar denken mee en zorgen dat we duurzame oplossingen bieden.
Binnen het bedrijf hebben we veel ervaring. Zo heb ik vier jaar lang een leerling timmerman begeleid. Als leerling timmerman loop je eerst een paar jaar mee met een ervaren vakman. Je leert de fijne kneepjes van het vak, wordt goed op weg geholpen en leert KernBouw kennen. En eigenlijk blijf je altijd leren. Er zijn zoveel innovaties in de bouw. Het wordt dan ook echt gestimuleerd om cursussen en opleidingen te volgen om je te blijven ontwikkelen.

Bij KernBouw worden er voor werknemers veel activiteiten georganiseerd, zoals uitjes, maar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de ondernemingsraad. Verder wordt alles voor je geregeld wanneer je aan de slag gaat. Je krijgt het juiste gereedschap, je salaris wordt altijd op tijd overgemaakt en je werkt samen met fijne collega’s!

Word ook

KernBouwer.

Neem contact met ons op!

Of bekijk onze vacatures