Herstel gevel Mare College

Projectomschrijving

KernBouw heeft in opdracht van de Gemeente Leiden stormschade herstelt aan de bijzondere houten gevel van het Mare College in Leiden. De gevel is weer teruggebracht in de originele staat. Vanaf een foto heeft KernBouw in eerste instantie kunnen opmaken hoe de gevel er vroeger uit zag. Op de later verkregen detailtekeningen werd als houtsoort Louro Gamela genoemd. Helaas was dit hout niet meer te verkrijgen en is Fraké Noir als goed alternatief gekozen. In de KernBouw Timmerfabriek zijn de schenkels gemaakt die op de hoeken zijn gebruikt (een schenkel is een korte gebogen constructie van gebogen houten delen). Vakwerk van KernBouw!

Details

Project

Herstel gevel Mare College

Plaats
Leiden
Opdrachtgever
Gemeente Leiden

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het bouwen of renoveren van Scholen?
Neem dan contact op met Gerard van Bruggen:
088 32 32 600
gvbruggen@kernbouw.nl
Download hier de KernBouw Scholenbrochure.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het bouwen of renoveren van Scholen?
Neem dan contact op met Gerard van Bruggen:
088 32 32 600
gvbruggen@kernbouw.nl
Download hier de KernBouw Scholenbrochure.