Gevelrenovatie Speeltuingebouw Amsterdam

Projectomschrijving

In september 2018  is het pand voor het eerst bezocht door KernBouw vestiging Amsterdam, samen met een opzichter van afdeling vastgoed Gemeente Amsterdam n.a.v. een melding dat een aantal latten van de gevelbekleding loslieten.

Na een periode van bestek en tekeningen van Archivolt architecten, prijsvorming en aanbesteding met meerdere aannemers is uiteindelijk de keuze op KernBouw gevallen en konden we in september 2019 van start.

Er moest veel slecht houtwerk worden verwijderd en de grondkering waar de trap naar het dak mee was opgebouwd bleek volledig vermolmd te zijn. Gelukkig hebben we een goede oplossing gevonden om dit probleem op te lossen, zonder torenhoge extra kosten.

Trots zijn we op het resultaat! In het bijzonder op de Meranti gevelbekleding, de Iroko muurafdekkers voor de balustrade op het dakplein…geproduceerd in eigen timmerfabriek, inclusief 3 afgeronde hoeken en de Cortenstalen borstwering van de dakopstand.

Details

 

Project
Gevelrenovatie van het speeltuingebouw / buurthuis
Plaats
Zaandammerplein Amsterdam
Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam
Architect
Archivolt Architecten
Bouwtijd
7 maanden

 

 

 

 

 

 

Meer informatie?

nWilt u meer weten over onze ervaring met (Semi) Overheden?
Neem dan contact op met Marcel Brandeburg:
088 32 32 600
mbrandenburg@kernbouw.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze ervaring met (Semi) Overheden?
Neem dan contact op met Marcel Brandenburg:
088 32 32 600
mbrandenburg@kernbouw.nl