Wijde Wereld

Projectomschrijving

Voor Stichting Spaarnesant realiseert KernBouw één van de eerste volledig houten scholen waarbij er gekozen wordt voor een gevel van CLT (Cross Laminated Timber) volgens het passief bouwen principe. Behalve de innovatieve nieuwbouw worden de massieve houten delen ook op een vleugel als renovatiemateriaal toegepast, waardoor een groot deel van het bestaande gebouw gehandhaafd kan worden.

Het nieuwbouw gedeelte zal uit 2 verdiepingen bestaan en de gevel van deze nieuwbouw wordt ook met houten delen bekleed. Door de technische en energetische renovatie met massief hout krijgt het schoolgebouw een compleet nieuw uiterlijk maar blijft het karakter als houten schoolgebouw bewaard. Het comfortniveau en de energieprestatie worden tegelijk naar de huidige maatstaven opgetrokken.

De leerlingen blijven tijdens de werkzaamheden op school en zullen 2x moeten verhuizen. KernBouw heeft ervaring met renovatie en nieuwbouw van een school terwijl deze in gebruik is. De leerlingen zullen hier zo min mogelijk last van hebben.

 

Details

Project
Wijde Wereld
Plaats
Haarlem
Opdrachtgever
Stichting Spaarnesant
Architect Kristinsson Architecten
Bouwtijd
1 jaar

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het bouwen of renoveren van Scholen?
Neem dan contact op met Peter Baanders:
088 32 32 600
pbaanders@kernbouw.nl
Download hier de KernBouw Scholenbrochure.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het bouwen of renoveren van Scholen?
Neem dan contact op met Peter Baanders:
088 32 32 600
pbaanders@kernbouw.nl
Download hier de KernBouw Scholenbrochure.