Voor onze opdrachtgever Stichting Spaarnesant mochten wij in het monumentale Ter Cleeff school een deel van de grote zolder ombouwen tot technieklokaal.

Vorig jaar zijn alle lokalen op de begane grond en 1e verdieping voorzien van een (WTW) Ventilatie Installatie. Hiertoe zijn er op de grote zolder van de school de nodige WTW units en buizen aangelegd.

I.v.m. een tekort aan lokalen was het idee ontstaan om een deel van de grote zolder te transformeren naar een technieklokaal.

@Architectuurstudio Wim Kristel heeft het plan uitgewerkt, waarna wij konden starten met de werkzaamheden: het (thermisch) isoleren van de kap, het (contact)geluidstechnisch isoleren van de vloer, het aanbrengen van 3 grote dubbele dakramen voor het verkrijgen van daglicht, het formeren van een nieuwe toiletgroep, het aanleggen van nieuwe verlichting, het leggen van nieuwe vloerbedekking en de bestaande houten spanten voorzien van een zwarte verflaag.

Tijdens het ombouwen ontstond het idee om niet alle verticale buizen weg te werken, maar ze juist te laten zien door er een (gelaagd) glaskozijn omheen te zetten. Per slot van rekening gaat het om een technieklokaal!

 

Met dank aan:

Stichting Spaarnesant

architectuurstudio Kristel

Borms Electrotechniek

NSN service

Rijs Schilderwerken

Van der Moolen, woning- en projectstoffering

 

KernBouw. Duurzaam Vakmanschap.