Er kunnen weer huwelijksplechtigheden gehouden worden in misschien wel de mooiste trouwzaal van Haarlem. Want niet alleen werd de buitenkant van het stadhuis onlangs gerenoveerd, ook de Gravenzaal werd meegenomen in dit proces.

De Gravenzaal kampte al geruime tijd met ernstige vochtproblemen. De muren zijn hierom voorzien van een nieuwe stuclaag en geverfd. De natuurstenen plinten zijn waar nodig hersteld en al het houtwerk is voorzien van een nieuwe laag verf. Eén dubbeldeurstel is in eiken imitatie geschilderd, zodat deze past bij de overige echte eiken binnendeuren.

Om alle oude elementen (plafond, kroonluchters, walviskaak en de klok) tijdens de renovatie niet door stof of andere werkzaamheden te beschadigen, zijn deze allemaal beschermd en ingepakt.

En het resultaat mag er zijn!

Met dank aan Veldman en Rietbroek architecten, Breed Schilderwerken, Monks stukadoors, BamBam Steenhouwers, Broeke Steigerbouw en Tableau Fresco.

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.