Van 16 tot en mei 20 mei 2022 organiseert de gemeente Haarlem met verschillende organisaties in de stad de Week van Duurzame Monumenten.  Veel woningeigenaren willen kosten besparen, meer comfort of bijdragen aan een beter milieu. Ook monumenteneigenaren willen dat, maar hoe doe je dat met behoud van monumentale waarden? In de Week van duurzame monumenten staat deze vraag centraal. De gemeente wil monumenteneigenaren informeren en ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidswensen.

Duurzaam vakmanschap, dat is de kracht en kernwaarde van KernBouw. In opdracht van de Gemeente Haarlem zijn wij net gestart met de renovatie van het monumentale pand de Stadbibliotheek in Haarlem.

Onder andere wordt de gevel en het dak van de “bieb” thermisch verbeterd.  Om het architectonisch aangezicht in stand te houden wordt goed gekeken naar de bestaande detaillering van het raamhout en wordt waar mogelijk de beglazing vervangen en de buitenzijde zo min mogelijk veranderd.

https://haarlem.nieuws.nl/gemeente/74284/monumenten-behouden-en-verduurzamen-zo-doe-je-dat/#:~:text=Van%2016%20tot%20en%20mei,van%20de%20gemeente%20haar%20deuren.

 Opdrachtgever: Gemeente Haarlem

Installatiebureau: Goes Plooy BV

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.