Voor onze opdrachtgever CED Repair hebben we weer een mooie klus geklaard. Er was een melding van een lekkage in een plafond van een uitbouw bij CED Repair binnengekomen. De achtergevel van de uitbouw, was ook de balustrade van het balkon. De stenen hiervan waren zo verzadigd met water dat dit bij elke regenbui direct door het plafond naar beneden kwam.

De gevolgschade werd gedekt door de verzekeringsmaatschappij. De oorzaak moesten de bewoners zelf aanpakken. Hier hadden de bewoners niet op gerekend en vroegen KernBouw om met een goede oplossing te komen.

De stalen latei was helemaal aangetast/verrot door het regenwater. Deze latei is om de achtergevel te dragen maar hier rust ook de dakconstructie op.

De bestaande stenen balustrade en gevel is gesloopt tot de bovenkant van de kozijnen. Over deze gevelkozijnen hebben we een nieuwe stalen latei aangebracht. Er is nieuw lood aangebracht en eens stuk van de buitengevel is weer opnieuw opgemetseld tot de opstand van het balkon dak. De stenen balustrade hebben we niet meer teruggebouwd, maar hiervoor hebben we een reling van verduurzaamd hout geplaatst.

Het balkon dak hebben we ook gelijk aangepakt door betere dakisolatie te plaatsen en nieuw dakleer aan te brengen. Hierna hebben we de gevel weer netjes wit geschilderd.

Nadat de oorzaak was verholpen konden we de werkzaamheden voor CED Repair, de gevolgschade, aanpakken. Het bestaande gipsplafond hebben we verwijderd en nieuwe gipsplaten aangebracht. Het nieuwe plafond is gestukt en opnieuw geschilderd net als alle aansluitende wanden.

Dit was een goed voorbeeld van een combinatieklus tussen KernBouw, CED Repair en de bewoners. De klus verliep voorspoedig; KernBouw en CED Repair hebben alle zorg van de bewoners op zich genomen. Omdat KernBouw zowel het herstel als de gevolgschade op zich heeft genomen, konden de werkzaamheden kort achter elkaar gerealiseerd worden.

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.