KernBouw is als aannemer zeer nauw betrokken geweest bij de renovatie en nieuwbouw van de Cruquiusschool in Haarlem. Inmiddels is het prachtige pand al een jaar in gebruik door leerlingen en leerkrachten, maar een officiële opening kon vanwege corona niet plaatsvinden. Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver, het was een feestelijke bijeenkomst! Samen met wethouder Jur Botter hebben de kinderen het openingslint doorgeknipt.

De school is naar alle tevredenheid in gebruik. Het monumentale pand is gemoderniseerd, er zijn nieuwe vloeren, wanden en hardhouten kozijnen uit eigen timmerfabriek met hoogrendementsglas geplaatst. Daarnaast is extra isolatie aangebracht. Directeur Jan Aalberts van de Stichting Spaarnesant had het idee om het gebouw ‘gasvrij’ te maken. Zodoende werden er 168 PVT-panelen en 20 zonnepanelen aangebracht op het dak. Deze panelen en de warmtepomp voorzien het gebouw van verlichting én verwarming. Er is een nieuw verwarmings- en ontluchtingssysteem onzichtbaar geplaatst in het plafond.

Ondanks alle hedendaagse voorzieningen heeft het pand zijn charme en authenticiteit niet verloren, want veel oude details, zoals de trap en gevel zijn behouden gebleven door deze volledig te restaureren.

De samenwerking met Opdrachtgever Stichting Spaarnesant, architect Geert Hoekstra van Hoekstra Architecten, NSN service installatietechniek, Borms elektrotechniek en KernBouw heeft geleid tot een mooi resultaat. Wij hopen dat alle leerlingen, leerkrachten en ouders zullen genieten in het nieuwe schoolgebouw!

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.