Het transformatiewerk in de Voorstraat 266-268 in Dordrecht is volop in uitvoering. De ketensamenwerking met de opdrachtgever en overige partijen is een goede keuze geweest en werkt positief bij deze complexe transformatie.

We lopen met de planning van het ruwbouw werk op schema. We zijn nu een aantal weken aan de gang en per bouwlaag schieten we aardig op!

Op de begane grond en eerste verdieping zijn de staalconstructies geplaatst om de stabiliteit in het pand terug te brengen en te waarborgen. Deze week is de sloop van een deel van de 3e verdieping en van de dak verdieping gestart (zie foto). Hierna kunnen op deze verdiepingen de laatste staalconstructies erin (zie foto). De vloeren op de eerste verdieping worden vervangen. De vloer en dakopeningen waar straks de nieuwe patio’s en balkons komen worden gemaakt en daarnaast zijn we bezig met de sparingen over de 3 bouwlagen voor het trappenhuis in de centrale hal. De te vervangen gevelkozijnen zijn ingemeten en worden uitgewerkt. De winkelvloer wordt vernieuwd en de constructie wordt aangepast aan de hedendaagse eisen.

Periodiek hebben de bouwteampartners, bouwdirectie en opdrachtgever naast de bouw- en werkvergaderingen ook apart een LEAN-planning bijeenkomst. Op deze manier werken we samen gestructureerd en blijven we up tot date in de verschillende processen.

Start uitvoering: eind mei 2021
Bouwtijd: ca. 7 maanden
Opdrachtgever: GVR Real Estate
Bouwdirectie: Alsemgeest Design & Build

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.