Jan Aalbers en Peter Baanders hebben gisteren namens Stichting Spaarnesant en KernBouw de aanneemovereenkomst ondertekend voor de renovatie en nieuwbouw van Montessorischool de Wijde Wereld in Haarlem.

KernBouw is trots te mogen werken aan dit project. Het wordt een van de eerste volledig houten scholen waarbij er gekozen wordt voor een gevel van CLT (Cross Laminated Timber). Op de bestaande houten constructie wordt een nieuwe gevel van massief houten delen (CLT) gemonteerd, volgens het passief bouwen principe. Door de technische en energetische renovatie met massief hout krijgt het schoolgebouw een compleet nieuw uiterlijk en blijft het karakter als houten schoolgebouw bewaard. Het comfortniveau en de energieprestatie worden tegelijk naar de huidige maatstaven opgetrokken.

De leerlingen blijven tijdens de werkzaamheden op school en zullen 2x moeten verhuizen. KernBouw heeft ervaring met renovatie en nieuwbouw van een school terwijl deze in gebruik is. De leerlingen zullen hier zo min mogelijk last van hebben.

Duur: eind 2022 gereed
Opdrachtgever: Stichting Spaarnesant
Directievoering: Res Smit
Architect: Kristinsson Architecten

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.