De Vink Schooltuin is de oudste schooltuin van Amsterdam. Al sinds 1922 is de tuin in het park Frankendael in gebruik. Jaarlijks tuinieren er ongeveer 500 kinderen. De schooltuin beschikt over een kas, een kleine kinderboerderij, een leslokaal, een kruidenhoek en een wereldtuin. KernBouw is gevraagd door de gemeente Amsterdam een aantal reparatie- en onderhoudsklussen uit te voeren in deze Schooltuin.
Deze klus is uitgevoerd door Herman, hij is voor het eerst zelfstandig aan het werk gegaan. Daarom werd hij ook verrast met een taart! Hij volgt een opleiding via bouwmensen en heeft 4 jaar met een ervaren timmerman meegelopen. Het werd tijd dat hij zijn eigen vleugels uit ging slaan. Mark, zijn leermeester, heeft er vertrouwen in. Uiteraard blijven zijn leermeesters en ervaren timmermannen Herman goed begeleiden en daar waar nodig krijgt hij hulp of advies.
Op de planning stond o.a. sloop- en reparatiewerk van de douche, toilet en kantine. Het vervangen van toiletten en douches en waar nodig nieuwe kozijnen, wanden, ingangen en plafonds verplaatsen of vernieuwen. Tot slot stonden er nog de laatste aftimmer- en schilderwerkzaamheden op het programma.

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.