Op maandag 3 mei 2021 heeft KernBouw het contract getekend voor een transformatieproject in Dordrecht. Het pand aan de Voorstraat omvat momenteel 2 winkels op de begane grond en 3 bovengelegen verdiepingen die nu leeg staan. Na de werkzaamheden zullen er 11 appartementen en 2 winkels gerealiseerd worden.

De doelstelling is om zoveel mogelijk authentieke details te behouden en ook de bijzondere gevel van het pand uit 1927 zal, met uitzondering van de opbouw, volledig intact blijven inclusief het glas-in-lood.

Door de nieuwe opbouw op de 3e verdieping ontstaan er verschillende hoogtes en kunnen er diverse buitenruimtes worden gecreëerd voor de appartementen.

Start uitvoering: eind mei 2021
Bouwtijd: ca. 7 maanden
Opdrachtgever: GVR Real Estate
Bouwdirectie: Alsemgeest Design & Build

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.