In de IJmuider Courant stond een mooi artikel over circulair renoveren, een project waar we trots op zijn: de renovatie van de school De Wijde Wereld in Haarlem. In het artikel wordt een gesprek gevoerd met Jan Aalberts, directeur bedrijfsvoering van Stichting Openbaar Onderwijs Spaarnesant. 

Een paar fragmenten uit het krantenartikel:

,,Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met duurzaamheid. Neem afvalscheiding: als volwassenen worstelen we er ook allemaal weleens mee hoe het werkt. Als we het de kinderen niet leren, gaan we het ook de volwassenen niet leren”, zegt Jan Aalberts. 

Circulair renoveren houdt in dit geval in dat de basisschool in Haarlem een nieuwe voorgevel krijgt zodat het gebouw weer veertig jaar mee kan. Voortaan zonder gebruik van gas en met duurzaam, Fins hout, afkomstig uit bossen waar meer bomen worden geplant dan gekapt.

KernBouw. 
Duurzaam Vakmanschap.