KernBouw start met een bijzonder betonproject in Noordwijk aan Zee. In opdracht van Noorlander Bouw gaan we het betoncasco verzorgen voor Residence Opduin, een stijlvol appartementencomplex met 4 woonlagen dat oogt als twee vrijstaande villa’s.

Op dit moment wordt de bouwput ontgraven waarna eind januari gestart wordt met het storten van beton, direct op het zand. Heien is niet nodig i.v.m. de duinzandgrond.

De gevels en zelfs de dakkapellen van het gebouw worden in beton uitgevoerd zodat ze stevig genoeg zijn om deze te voorzien van natuursteen. Alle wanden van de kelder en verdiepingen worden ter plaatse gestort.

De vloeren van de verdiepingen en kelderdek worden gemaakt van breedplaatvloeren. Ter voorkoming van koudebruggen worden de balkons aan de vloeren bevestigd met Isokorf. De kelder zal bereikbaar zijn d.m.v. een betonnen hellingbaan.

De cijfers op een rijtje:
– Bruto vloeroppervlak ca 5.200 m2.
– Keldervloer 1.970 m2, met benodigde verzwaarde stroken en poeren voor extra versteviging van de constructie.
– Hoeveelheid beton: ca. 3.650 m3.
– Totaal kg wapening ca. 368.500 kg.

Opdrachtgever: Noorlander Bouw
Architect: Van Manen

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.