KernBouw is in opdracht van de Gemeente Haarlem herstelwerkzaamheden aan het uitvoeren aan een bijzonder pand aan de Lange Wijngaardstraat in Haarlem. Het pand is, met uitzondering van de oudere kelder, gebouwd in 1887-1888. Het gebouw kreeg met een voornaam vormgegeven classicistische/eclectische voorgevel het uiterlijk van een klassiek stadspaleis.

Het Gemeentegebouw had vanaf 1888 tot de Tweede Wereldoorlog een centrale functie voor de regionale Joodse gemeenschap. Na de oorlog raakte het pand in verval. Gelukkig is het nog te herstellen, wat KernBouw met veel precisie uitvoert. De eigen timmerfabriek is ook bij dit project een groot voordeel.

Scheuren in de gevel worden hersteld, het zink, alle boeilijsten en raamkozijnen worden gerestaureerd of vervangen en daarnaast wordt al het schilderwerk uitgevoerd. Een knap staaltje restauratiewerk staat ook op de planning: de klassieke houten omlijstingen rondom de dakkapellen worden in ere hersteld.

Ook bouwkundig zijn er problemen waar een oplossing voor is gevonden. Aan de achterzijde van het gebouw worden extra heipalen geboord om het zakken van de fundering tegen te gaan en de verrotte balk waarop het dak steunt zal in zijn geheel vervangen worden.

KernBouw.
Duurzaam Vakmanschap.