Renovatie Coornhert Lyceum

Projectomschrijving

Het Coornhert Lyceum is een openbare school voor voortgezet onderwijs met ca. 1600 leerlingen. Naast het behalen van een diploma, streeft de school naar persoonlijke ontplooiing en culturele vorming. De laatste jaren heeft de school een grote ontwikkeling doorgemaakt door veranderingen binnen het onderwijs en de groei van het aantal leerlingen. Tussen de oud- en nieuwbouw is een nieuwe info balie gemaakt. Deze heeft een centrale ligging ten opzichte van de bestaande gangen, trappenhuizen, het studiehuis en de nieuwe mediatheek. Het exterieur is licht en warm gemaakt door het gebruik van grote glasvlakken en houten kaders.  Het interieur is licht gehouden met duidelijke kleuraccenten. Door de uitbreiding is een binnentuin ontstaan.

In 2019 zijn er 5 lokalen opgeknapt en in 2020 worden er nog eens  10  lokalen gerenoveerd op de eerste verdieping van de school. Deze lokalen waren toe aan een modernisering, de beton-emaille lambrisering is vervangen door glad stucwerk. Tevens zijn er mooie op maat gemaakte kasten geplaatst met magneetwanden en een digitaal schoolbord.
De stalen kozijnen bij de entree van de school zijn onlangs vervangen.

Details

Project
Renovatie Coornhert Lyceum
Plaats
Haarlem
Opdrachtgever
Dunamare onderwijsgroep
Architect Dok Architecten
Bouwtijd
1 jaar

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het bouwen of renoveren van Scholen?
Neem dan contact op met Gerard van Bruggen:
088 32 32 600
gvbruggen@kernbouw.nl
Download hier de KernBouw Scholenbrochure.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het bouwen of renoveren van Scholen?
Neem dan contact op met Gerard van Bruggen:
088 32 32 600
gvbruggen@kernbouw.nl
Download hier de KernBouw Scholenbrochure.